Marc Koehler
Architects
nl / en

Superlofts Interior Z-House

This house is organised around two voids that bring light deep into the space and are connected through a diagonal site line. The floor plan is organised in a z form and can be divided and used in several ways. This enables family living, working and recreation like yoga to occur simultaneously, while it can also be connected as one entire space through a central sliding door. The cubistic form is inspired by a Rietveld house which one of the clients grew up in.
The volumes are finished in a combination of white stucco and warm timber veneer.

Information

 

Year
2016

Status
Completed

Location
Amsterdam

Client
Sebastiaan & Catrien

Credits

 

Design
Marc Koehler Architects ism. Sebastiaan & Catrien

Contractor
Tankens

Loft Type
Two sided loft, 140 m2

Fotografie
Marcel van der Burg