Marc Koehler
Architects
nl / en

Community Centre Loker

This community centre consists of a new building, which folds over an existing structure. The building functions as a meeting center, and houses a multi-purpose room and several course room with additional facilities such as a small kitchen and storage spaces. The multipurpose room is fully glazed, and provides a view over the beautiful landscape that is typical of the area. Several curtains can be used for connecting and dividing different spaces. The course-rooms are situated in the existing structure, and are heavily refurbished to accomodate their new purpose.

The shed-like roof represents the rural nature of Loker but has a broader range, as it is one of the eight villages that make up the municipality of Heuvelland. As a result the building will be a reference amongst the other villages in the area.

Click here to watch the project video.

 

Information


Year
2012

Status
Built

Location
Loker

Client
Vlaams Bouwmeester

Competition
Vlaamsbouwmeester Open Call 16 (2009)

Award
First place

Credits


Main architect
Marc Koehler architects

Collaborator
Import Export Architecture

Project team
Marc Koehler, Rafaeli Aliende, Martijn de Geus, Carlos Moreira, Miriam Tocino, Tieme Zwartbol

Photographer
Filip Dujardin