Marc Koehler
Architects
nl / en

Aartrijke

Het ontwerp voor het nieuwe ontmoetingscentrum Jonkhove tracht in maat, schaal en architectonische taal zo respectvol mogelijk om te gaan met de bebouwde en natuurlijke dorpsomgeving en hier zoveel mogelijk gebruik van te maken en waarde aan toe te voegen.

Het tracht het gemeenschapsleven te inspireren en te versterken door middel van een sterk verbonden maar tegelijkertijd flexibele ruimtelijke structuur met bijna onbeperkte mogelijkheden voor functionele invulling en samenwerking tussen gebruikersgroepen.

Het gebouw heeft als ensemble van kleinere overlappende volumes een herkenbare uitstraling die tegelijkertijd recht doet aan de diversiteit en collectiviteit van het programma en haar gebruikers. Het is een klein dorp op zichzelf.

Het gebouw is innovatief op het gebied van energiebesparing, klimaatbeheersing en duurzaam materiaal gebruik zonder daar hightech oplossingen voor te benutten. Daardoor heeft het gebouw een natuurlijk en menselijk karakter.

Information


Jaar
2010

Status
Studie

Locatie
Zedelgem, Belgium

Opdrachtgever
Gemeente Aartrijke

Competitie
Vlaamsbouwmeester Open Oproep 18 (2010)

Credits


Hoofd architect
Marc Koehler Architects

In samenwerking met
Bureau Bouwtechniek nv, Delva Landscape Architects