Marc Koehler
Architects
nl / en

Superlofts Interieur Z-House

Dit huis is georganiseerd rond twee vides die het licht diep het huis inbrengen en door middel van een diagonale zichtlijn met elkaar zijn verbonden. Hierdoor is de plattegrond in een z-vorm georganiseerd en kan die op verschillende manieren worden gebruikt en opgedeeld. Hierdoor kunnen yogalessen, het familieleven en thuiswerken in een woning tegelijk plaatsvinden, terwijl door middel van schuifdeuren de ruimten ook als één geheel kunnen worden samengevoegd.
De kubistische vormgeving is geïnspireerd op een Rietveld huis waarin één van de opdrachtgevers is opgegroeid. De volumes zijn uitgevoerd in een combinatie van wit stucwerk en warme houttinten.

 

Information

 

Jaar
2016

Status
Gerealiseerd

Locatie
Amsterdam

Opdrachtgever
Sebastiaan & Catrien

Credits

 

Design
Marc Koehler Architects ism. Sebastiaan & Catrien

Aannemer
Tankens

Lofttype
Doorzon-loft, 140 m2

Fotografie
Marcel van der Burg