Marc Koehler
Architects
nl / en

Lofthouse I interieur

Klik hier voor de 360° foto’s van het huis

Deze hoekwoning verbindt alle woonlagen op continue wijze met elkaar en profiteert maximaal van de bijzondere uitzichten op de stoere industriële omgeving. Lofthouse 1 staat in de nieuwe uitdagende wijk Buiksloterham en is de eerste uitvoering van een serie duurzame houten loftwoningen.

Het huis is georganiseerd op een omgedraaid programma: de bewoners hebben ervoor gekozen om beneden te slapen en boven te wonen. Hierdoor genieten ze maximaal van het uitzicht over het havengebied vanuit de keuken, woon- en eetkamer. De wens was om deze bovenliggende ruimten op continue wijze met de lagere verdiepingen te verbinden. De oplossing is gevonden in een trappenhuis dat functioneert als een atrium, een centraal element in het ontwerp. Dit is zo vormgegeven dat elke verticale wandeling een aantrekkelijke belevenis is geworden. Een ander indelingsprincipe is de split level structuur: elke verdieping zit een halve verdieping hoger of lager ten opzichte van de andere. Hierdoor kijk je gemakkelijk van de ene verdieping in de andere. Zo ontstaat een geleidelijke overgang van de ene in de andere verdieping, in tegenstelling tot de harde knip tussen elke verdieping die je ervaart in een standaard rijtjeshuis.

Information


Jaar
2015

Locatie
Amsterdam

Status
Completed

Oppervlakte
210m2

Opdrachtgever
Particulier

Credits


Hoofd architect
Marc Koehler Architects

Project architect
Chun Hin Leung

Project team
Marc Koehler, Hugo Vermeer, Carlota Alvarado, Mariana Rebelo Fernandes, Marijn Luijmes

Aannemer
Siemensma

Fotograaf
Filip Dujardin