Marc Koehler
Architects
nl / en

House like Village

Met de transformatie van een oude Amsterdamse havenkantine naar een appartement, wilden de eigenaren een designhuis voor hun dynamische leefstijl realiseren.

Dit huis van MK home is opgebouwd uit kleine ‘huisjes’, die zo zijn geplaatst dat je ook van het binnenste van het huis de naastgelegen haven steeds kunt zien. Er is natuurlijk licht door de hele woning en er ontstaan binnenstraatjes en pleintjes met verschillende gebruiksmogelijkheden.

De bovenkant van de volumes vormen een tweede niveau met loopbruggen. De hele loftruimte is zo benut, maar houdt het open karakter. De wanden bestaan uit kasten en vormen zowel draagconstructie als opbergsysteem

De volumes functioneren ook als klimaatcompartimenten en beperken zo het energie gebruik. In de toekomst kan het gebruiksoppervlak worden vergoot door extra ‘huisjes’ in de ruimte te bouwen. ‘

Klik hier om project video te bekijken.

Information


Jaar
2011

Status
Gerealiseerd

Locatie
Amsterdam

Oppervlakte
160m2

Opdrachtgever
Particulier

 

Credits


Hoofd architect
Marc Koehler Architects

Proces manager
Chris Kreijns

Project team
Marc Koehler, Miriam Tocino, Anna Szczurek, Maarten Verhelst

Meubeldesign
Marc Koehler Architects, Made-up interior works

Bouwdirectie
Archangel Bouw

Fotograaf
Marcel van der Burg