Marc Koehler
Architects
nl / en

Zuiver wint tender Bosrijk

Zuiver is uitgeroepen tot winnaar van de tender Bosrijk in Eindhoven (Meerhoven). Zuiver is een radicaal circulair en duurzaam alternatief op de typische Nederlandse woonwijk. Door de woningen te bundelen in drie compacte ensembles ontstaat er een groen hart voor sportief, sociaal en natuurlijk buiten leven. Ontwikkeld & ontworpen door BPD/Sprangers, Marc Koehler Architects, Boom Landscape, Tom van Tuijn Stedenbouw, Superuse Studios, Peter Mensinga (Arup), YuconVR en Robbert Snep (Universiteit van Wageningen).

project here

11 september 2018
Superlofts Blok Y Wins Royal Dutch Building Award

Superlofts Blok Y wins category BNA Building of the Year

Superlofts Blok Y wins the prestigious 2018 BNA Building of the Year Award for the residential category!

We are incredibly proud of this success and thank everyone who contributed to this innovative project.

18 mei 2018

Superlofts Blok Y Nominated

We are proud to announce that Superlofts Block Y in Utrecht has just been nominated for the 2018 BNA Building of the Year! Block Y is one of nine projects in the running to win this prestigious annual architecture prize organised by the Dutch Association of Architects (BNA).

The Superlofts concept offered a collective of 30 homeowners a blank canvas to customise their apartments according to their own needs, and engaged them to co-create the shared spaces which include a large communal garden and a lobby with shared exhibition space. A unique complex – where no two apartments are alike – results from the building’s collective character, active community of residents and high level of sustainability.

Read more about the project here

And lastly, please vote for Block Y to win the Audience Award: Voting opens now until 1 May. All winners will be announced on 18 May 2018. Good luck Block Y! (click to vote)

21 maart 2018

Marc spreek in Pakhuis de Zwijger

De technologische ontwikkelingen gaan hard in de architectuur. Er zijn vele vernieuwende mogelijkheden voor het creëren, beoordelen en realiseren van projecten. De impact van deze ontwikkelingen wordt met de dag zichtbaarder om ons heen.

Pakhuis de Zwijger organiseert een avond waarin vanuit verschillende hoeken gekeken wordt naar deze ontwikkelingen. Hiervoor hebben ze architecten, designers en andere experts gevraagd om hun visie te delen.

Marc zal vertellen hoe Marc Koehler Architecten zoekt naar waardevolle verbindingen tussen de omgeving van een gebouw, leef-cultuur van de gebruikers en de innovatieve mogelijkheden van het moment. Hij zal antwoord geven hoe volgens hem de praktijk van de architect er in 2030 er uit zal gaan zien.

Donderdag 8 februari 20:00 uur
Grote zaal
Pakhuis de zwijger

Lees meer: Pakhuis de Zwijger

foto: Skilledin Office van Studio Rap (een goed voorbeeld van innovatief bouwen)

See more 29 januari 2018

FABRICK de eerste paal geslagen!

De eerste palen blijven altijd een bijzonder moment! We hebben hier hard naar toe gewerkt in samenwerking met CASA23 en zijn dan ook erg enthousiast met de start van de bouwfase.

FABRICK is afgeleid van het Superlofts concept en geeft bewoners de vrijheid om hun eigen droomwoning te creëren. Dit jaar zullen de pionierende nieuwe bewoners er hun intrek doen.

Het project kent een rijke detaillering met gerecyclede bakstenen. Voor dit bijzondere project zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Dus kijk vooral ook even op fabrick.loft.nl of er nog een droomhuis voor jou tussen zit!

See more 24 januari 2018

MKA/Superlofts wint WAF Housing en Director’s Choice Award

Superlofts wint op het internationale World Architecture Festival in Berlijn de prestigieuze Award voor het beste woningbouwproject van 2017 ter wereld! Superlofts is geselecteerd als beste uit de door de vakjury genomineerde 16 projecten in de categorie ‘Housing’.

“Een huisvesting concept waarbij het proces en de betrokkenheid van de bewoners een belangrijke rol spelen in het creëren van de woningen – van de marketing tot co-designing van het gebouw” aldus de jury.

Daarnaast is Superlofts ook bekroond met de Director’s Special Award!

Wij zijn ongelofelijk trots op dit succes en bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan dit innovatieve project!

23 januari 2018

Habraken schrijft over Superlofts in artikel van Chepos

In het laatste issue van Chepos Magazine schrijft Habraken over de nieuwe generatie van ontwerpers en bouwers. Habraken die zelf voor velen een inspiratie is op het gebied van innovatief ontwerp, mede door zijn gedachtegoed over ‘open-building’ en de mensen, haalt in dit artikel Superlofts aan als voorbeeld van deze vernieuwende manier van ontwikkelen.

“Al deze gebouwen zijn gebouwd en bewoond tijdens de recessie. Het is dus duidelijk dat er een markt is voor deze aanpak.”

Dat het Superlofts concept niet alleen binnen Nederland aanslaat valt te zien door de nieuwe samenwerkingen met partijen uit verschillende landen. Lees via de link hieronder het artikel en kijk vooral ook op thematicdesign.org voor meer artikelen van Habraken.

See more 17 januari 2018
Aula Hogent door Marc Koehler Architecten

Carlos spreekt op Houtdag in Baarn

Carlos Moreira, onze project manager en houtexpert, was gastspreker op Houtdag 2017, dit jaar gericht op revoluties in hout. De presentatie omvat onder andere de uitbreiding en renovatie van Campus Vesalius, de faculteit gezondheidszorg van Hogeschool Gent.

“Omdat het de faculteit voor gezondheidszorg is, hebben we besloten om het ontwerp te benaderen met  de logica van een arts. Door eerst de symptomen te herkennen, een diagnose te stellen van de problemen binnen het bestaande gebouw en vervolgens een goede behandeling te ontwerpen. ” Aldus Carlos Moreira.

De houtkeuze was gebaseerd op meerdere factoren. Het belangrijkste was om de impact op de school te minimaliseren zoals geluidsoverlast van de verbouwing en de bouwtijd, die allebei drastisch werd verminderd.

We wilden ook een groot contrast creëren met de bestaande beton/steenstructuur. De andere voordelen van het werken met dit materiaal zijn een positieve akoestische verbetering en een warm gevoel dat hout biedt, waardoor het gebouw in een aangenamere en gezondere omgeving verandert waar de studenten zich mee kunnen identificeren.

See more 28 november 2017

Marc presenteert Superlofts op ABX Boston

Van 8 tot en met 10 november vindt in Boston de Greenbuild ABX 2017 plaats. Tijdens deze internationale conferentie zal Marc spreken over het Superlofts concept. Met Superlofts als vooruitstrevend voorbeeld, wordt tezamen met Stephan Kendal, John Dale en David Hanitchak het thema van “Een Infrastructuurstrategie voor Veerkrachtige Gebouwen” besproken.

Meer informatie over de ABX workshop klik hier

See more 8 november 2017
Nominatie Superlofts Houthaven 4 voor de ARC Innovatie Award

Superlofts Houthaven kavel 4 genomineerd voor ARC17 Award

Marc Koehler Architects is een van de drie genomineerden voor de ARC17 Innovatie Award.

Toelichting van de jury:

“Marc Koehler, Superlofts Houthaven Kavel 4, Amsterdam: voor de ontwikkeling van een nieuw woningbouwconcept waarin bouwsystemen op een flexibele manier worden gebruikt en bewoners verzekerd zijn van maximale indelingsvrijheid binnen een toekomstbestendig blok.”

See more 6 november 2017
SL Houthavens on the shortlist of the WAF Awards

Superlofts Houthaven op shortlist WAF Awards

Met grote trots mogen wij weer een shortlist nominatie in ontvangst nemen voor de Superlofts Houthaven. MKA is ditmaal genomineerd voor een World of Architecture Festival Award, categorie Housing.

See more 4 november 2017
Superlofts Houthavens Shortlisted for the WAN Awards

Superlofts Houthavens shortlisted voor WAN Awards

Superlofts Houthaven heeft de shortlist behaald in de categorie Residential van de World Architecture News Awards.

 “I think it is worth noting that this model is increasingly important. Around the world where housing affordability is a major issue, finding other ways to get people to build together is really important.” Cian Davis

Lees de andere commentaren van de jury hier

See more 2 november 2017
House Like Garden facade in the Financial Times

House Like Garden in de Financial Times

Met veel trots kunnen we mededelen dat ons project House Like Garden gepubliceerd is in een artikel van Dominic Bradbury voor niks minder dan de Financial Times. Een mooi artikel over het gebruik van baksteen in hedendaagse architectuur.
Lees hier het hele artikel

See more 30 oktober 2017

Superlofts op ArchitectuurNL

Marc vertelt in dit uitgebreide artikel als bedenker en bewoner van Superlofts wat dit eigentijdse project inhoudt. Hoe het is ontstaan en zich heeft ontwikkeld tot een nieuwe vorm van collectief wonen. Lees hier het artikel!

See more 9 mei 2017
marble kitchen and diner table in david loft

Nieuwste Superlofts interieur David!

Met veel enthousiasme en gepaste trots delen wij de beelden van het fraaie interieur van de loft van David en Marjanne. Een loft waar op creatieve wijze gebruik wordt gemaakt van de open ruimte. Nieuwschierig? Bekijk de foto’s hier!

See more 9 mei 2017
Snapshot of Superlofts The Movie

Superlofts the Movie

Een Superloft betreden is een ervaring. Laat je meenemen door de Superlofts en ervaar de openheid en unieke karakters van de lofts in Superlofts the Movie!

See more 9 mei 2017
The splitlevel living area with entresol nicely displayed

Nieuwste Superlofts interieur Marc & Juanjo!

Met veel enthousiasme en gepaste trots delen wij de beelden van het prachtige interieur van de loft van Marc en Juanjo. Deze spannende loft van de oprichter van Superlofts brengt je direct naar de bron. Bekijk de foto’s hier!

See more 9 mei 2017

House like Village in Volkskrant magazine!

“Van oude kantine naar droomloft: Binnenkijken bij Suzanne en Stefan” een artikel gepubliceerd in Volkskrant magazine over House like Village! Bekijk het hier!

See more 4 januari 2017

Marc Koehler is jurylid bij de WAN House of the Year Awards

World Architecture News: “A progressive award requires a progressive jury. So we’ve assembled a panel of industry leaders to recognise projects that challenge conventional thinking and take house design in new and exciting directions. The WAN House of the Year Award 2016 jury includes: Marc Koehler, Chantal Wilkinson, Tom Kundig & Francisco Leiva.”

11 augustus 2016

In Utrecht staan de eerste wanden van Superlofts Blok Y!

Zie hier meer over Superlofts, en hier over Superlofts Blok Y.

10 augustus 2016

Superlofts Buiksloterham: het casco is bijna klaar!

Foto’s met dank aan Isabel Nabuurs.

13 juli 2016
group of visitors in lofthouse 1

Superlofts in Dag van de Architectuur

Volle bak drukte vandaag bij openhuis van Superlofts Houthaven en Buiksloterham tijdens Dag van de Architectuur! Dank voor jullie interesse en dank aan de bewoners voor het openstellen van hun huizen!

19 juni 2016

Archilovers Best Projects 2015: Dune House

Archilovers heeft Dune House geselecteerd als één van de beste projecten van 2015! Van de 50.000 gepubliceerde projecten in het afgelopen jaar, is Dune House ‘one of the most loved‘. Bekijk onze Archilovers-pagina hier.

31 mei 2016
double wide loft under construction in the houthavens

Oplevering Houthaven nadert!

De oplevering van Superlofts Houthaven nadert snel. De eerste lofts zullen komende maand al klaar zijn. Zelf een kijkje nemen? Kom langs en bekijk de vorderingen vanaf de Haparandaweg in Amsterdam. Klik hier voor meer foto’s.

30 mei 2016
Marc sitting at the diner table with black background

Superlofts in Vodafone commercial

Bekijk nu het verhaal van Superlofts in de nieuwe Vodafone commercial.

30 mei 2016

Boek publicatie: X Agendas for Architecture

Lees Marc Koehlers bijdrage in het nieuwe boek ‘X Agendas for Architecture’. De officiële lancering van het boek vindt plaats tijdens de opening van het Nederlandse paviljoen tijdens de komende Biënnale in Venetië (op vrijdag 27 Mei om 11.15).

20 april 2016
screenshot of the VR tour of the Dune House

Bezoek Dune House in VR!

Download de nieuwe app van Bricks & Goggles voor een virtual reality tour door het Dune House. Klik hier voor iOS en hier voor Android.

10 april 2016

Dune House wint Noord-Amerikaanse Award

Het Dune House is in de prijzen gevallen bij de Wood, Design & Building Awards: “the only North American program to recognize, award and publicize excellence in wood architecture”

3 april 2016
two projects by Marc Koehler architects both residential houses

Views to Volumes

”Using radically different strategies, Marc Koehler conjures up a pair of spatially adventurous houses” Lees in MARK magazine #61 over Lofthouse I en House with 11 Views. Het nummer van april/mei is nu verkrijgbaar.

1 april 2016

Future of the Community Library

Op woensdag 16 maart geeft Marc Koehler een lezing op de Faculteit  Architectuur van de TU Delft genaamd: Future of the Community Library. De lezing start om 10.45 in zaal C.

9 maart 2016
a colourful conceptual image of the typologies in Superlofts Blok-Y

Goed Opdrachtgeverschap

Marc Koehler was begin deze maand tafelgast bij de themabijeenkomst ‘Goed Opdrachtgeverschap’, in het kader van de nieuwe AARO (Actieagenda Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp).

See more 7 februari 2016

Superlofts in Trouw

Zie hier meer over Superlofts.

See more 24 juli 2015

Dune House op shortlist voor WAF Awards

Het Dune House staat op de shortlist van kleine projecten voor de WAF Awards van dit jaar. De winnende projecten van de WAF Awards worden bekend gemaakt in Singapore op 6 november 2015.

See more 26 juni 2015
our superlofts member in crane finishing Superlofts Buiksloterham

Eerste paal geslagen voor Superlofts Buiksloterham in Amsterdam Noord

Op dinsdag 2 juni vierden wij middels een feestelijke ceremonie de lancering van het eerste Superlofts blok in Amsterdam Noord.

See more 4 juni 2015

Marc Koehler op het Get Set Art Festival

Marc Koehler is een van de sprekers tijdens het jaarlijkse Get Set Art festival. Het festival vindt plaats in Porto, Portugal, van 20 tot en met 23 mei.  Marc Koehler spreekt op 20 mei. 

Voor meer informatie over het festival klik hier.

See more 20 mei 2015

Bouw Campus Vesalius HoGent

De installatie van de CLM (Cross Laminated Timber) constructie van het project Campus Vesalius HoGent is begonnen. Een van de voordelen van dit systeem is dat de constructie in korte tijd geplaatst kan worden.

See more 11 mei 2015

Dune house in Jaarboek 2014/2015

Ons Dune House staat in het Jaarboek 2014-2015 – Architectuur in Nederland! In dit boek worden de 40 beste projecten, die in 2014 in Nederland opgeleverd zijn, getoond.

Hier kan een exemplaar besteld worden.

See more 11 mei 2015

MKA heeft vacatures

MKA zoekt drie nieuwe mensen die ons team kunnen versterken. Zie de Vacatures pagina voor meer informatie over de beschikbare posities.

See more 29 april 2015

Marc Koehler spreekt tijdens Gebiedsontwikkeling #8: “Who owns the land in Amsterdam?”

“Tijdens de crisis zakte de productie in tot zo’n 2000 woningen per jaar. Veel projectontwikkelaars en corporaties moesten hoge grondprijzen betalen waardoor de bouw noodgedwongen stil werd gelegd. De woningen dreigden zo duur te worden dat niemand ze nog zou kunnen kopen. Gedurende de crisis werd geëxperimenteerd met CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) en individuele zelfbouw kavels. Deze manier van kaveluitgifte is erg succesvol gebleken.”

Als onderdeel van de “Gebiedsontwikkeling” deel 8: “Van wie is de Amsterdamse grond?”, spreekt Marc Koehler over de CPO Houthaven.

Het evenement vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op 23 april 2015 om 20:10. De entree is gratis. Aanmelden kan hier.

Zie hier meer over CPO Houthaven.

See more 15 april 2015

Houten constructie van de loft house is gereed

De pre-gefabriceerde houten constructie elementen zijn in 2 weken geproduceerd, en in 4 dagen in het werk geassembleerd.

See more 15 april 2015

Marc Koehler sprak op Archis Speaks Volumes Deel 2

Marc Koehler was een van de sprekers tijdens “Archis Speaks Volumes” deel 2: “De Kunst en Wetenschap van Real Estate”, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op 16 maart 2015.

Zie hier meer over Superlofts.

See more 15 april 2015

Eerste paal geslagen voor Superlofts Houthaven

Afgelopen vrijdag 10 april is het feestelijke startschot gegeven voor de bouw van het derde woonblok van de Superlofts aan de Houthaven in Amsterdam.

See more 13 april 2015
Marc and Carlos receiving Reynaers award for best project

Op 8 april vond de officiële uitreiking van de Reynaers Projectprijs plaats op het bureau van MKA

“Het architectenbureau van Marc Koehler aan de Keizersgracht in Amsterdam vormt de entourage voor de prijsuitreiking van de Reynaers Projectprijs. Dune House was een van de tien door de vakjury genomineerde projecten en werd door het publiek dat op de genomineerden via internet kon stemmen, als winnaar gekozen.”

Zie hier voor meer over de officiële uitreiking. Zie hier meer over de Reynaers projectprijs 2014. Zie hier meer over het Dune House. 

See more 10 april 2015
render of the public garden in edegem

MKA wint zijn derde Open Oproep project in België

Marc Koehler Architects heeft, in samenwerking met Delobelle Architecten (Gent) en DELVA Landscape Architecture (Amsterdam/Antwerp), de Open Oproep, de aanbestedingsprocedure van de Vlaams Bouwmeester, gewonnen voor de bouw van een nieuw vrijetijds – en kunstcentrum (VTC) met bibliotheek in het centrum van Edegem, een dorpje vlak buiten Antwerpen. Start bouw van het project “VTC als schakel”, is gepland voor eind 2016.

Lees het officiële persbericht van de gemeente Edegem hier. Meer informatie over het project vindt u hier.

See more 31 maart 2015
a photo of the foundation of the Lofthouse 1 project in Amsterdam

Loft House Buiksloterham – the Twisted Staircase House

De fundering van het Loft House Buiksloterham, the Twisted Staircase House, wordt momenteel gerealiseerd. Na de paasvakantie gaan de montagewerkzaamheden van de prefab houtskeletbouw elementen van start. Binnen een week tijd is de houten cascoconstructie op locatie gemonteerd. De oplevering staat gepland voor juli 2015.

See more 30 maart 2015
Black background with white Superlofts concepts

Marc Koehler spreekt tijdens congres Shifting Perspectives 2015

Marc Koehler zal een lezing geven over Sustainable Transformations en hun verhouding tot verschuivende perspectieven in de architectuur tijdens het congres Shifting Perspectives 2015. Andere sprekers zijn: Daan Roosegaarde, DUS, Philippe Rahm, en Remko Remijnse.

Dit congres vindt plaats op 12 maart 2015 op de campus van de TU Eindhoven, in het Vertigo Building. Marc Koehler spreekt om 14:30.

Klik hier voor meer informatie over de tickets.

See more 10 maart 2015

Marc Koehler spreekt tijdens Archis Speaks Volumes Deel 2

“Wordt de Nederlandse vastgoedontwikkeling Amerikaans of zullen de Verenigde Staten de Nederlandse benadering overnemen? Eén ding is zeker: torenhoge hypotheekschulden hebben een belangrijke rol gespeeld in de financiële crisis in zowel de VS en Nederland. Tijdens Archis Speaks Volume # 2, zullen twee deskundigen uit New York en twee deskundigen uit Nederland hun visie geven op de toekomst van vastgoedontwikkeling tijdens licht economisch herstel. Gaan we terug naar de situatie van voor de recessie, of is de situatie inmiddels dusdanig veranderd dat er sprake is van fundamentele wijzigingen?”

Als onderdeel van de tweede editie van “Archis Speaks Volumes” deel 2: “De Kunst en Wetenschap van Real Estate”, spreekt Marc Koehler over de toekomst van de architect in Nederland en diens relatie tot vastgoedontwikkeling. 

Het evenement vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op 16 maart 2015 om 20:00. De entree is gratis. Aanmelden kan hier.

See more 10 maart 2015
The side of the wooden Dune House Terschelling represents the shape of a traditional house

Dune House wint Reynaers Projectprijs 2014

Nadat een vakjury een tiental projecten genomineerd had voor de Reynaers Projectprijs 2014, koos het publiek via een online stemming de uiteindelijke winnaar: het Dune House op Terschelling.

De jury: 

“Dune House op Terschelling is in alle opzichten een uniek project. Hier hebben architect en opdrachtgever elkaar én de betrokken bouwpartners uitgedaagd tot hoogstaand maatwerk. De raampartijen zijn groot, grillig gevormd en tegelijkertijd zeer solide: dat is ook wel nodig in een omgeving met veel zand, water en wind. (…) De kleurstelling van de materialen in de gevel is zorgvuldig afgestemd:

Zie hier meer over het Dune House. Zie hier meer over de Reynaers projectprijs 2014.

See more 10 maart 2015

Update Superlofts

Klik hier voor onze meest recente nieuwsbrief over de Superlofts.

Meer over de Superlofts op onze website vindt u hier.

See more 16 februari 2015
Winners of Nederlandse Bouwprijs Marc Koehler

MKA wint Nederlandse Bouwprijs 2015!

”De jury typeert Marc als een betrokken vakman die een voortrekkersrol vervult, initiatiefrijk is en zijn verantwoordelijkheid neemt voor de bouwsector van de toekomst. Dat spreekt de jury bijzonder aan. Het Dune House is een architectonische prestatie: prachtig gedetailleerd, fraaie materiaaltoepassing en originele vormgeving”.

Het verheugt ons te kunnen mededelen dat we een gedeelde eerste prijs voor de Nederlandse Bouwprijs 2015 hebben ontvangen in de categorie talent met toekomst. Zie hier de video waarin de jury hun besluit toelicht, hier de foto’s van het event en hier het juryrapport.

See more 9 februari 2015
A photo of the article on Marc Koehler and his two personal project

MKA gepubliceerd in Mark Magazine #54

“Dutch architect Marc Koehler wraps home around office for his artist mother’s abode and raises a summer residence from the dunes of Terschelling.” staat er in het Engelse magazine beschreven. 

Klik hier om meer over House in House te lezen, en hier om meer over het Dune House te lezen. Mark #54 kun je hier bestellen.

Klik hier om meer over het genomineerde project te lezen.

See more 1 februari 2015
Interview in Volkskrant with Suzanne Gisbertz

Interview in De Volkstrant met MKA’s opdrachtgever Suzanne Gisbertz

Suzanne Gisbertz, een van MKA’s opdrachtgevers in Superlofts Houthaven, vertelt over haar loft in een artikel over nieuwe woontypologiën in De Volkstrant.

Klik hier om meer te lezen over de Superlofts Houthaven.

See more 3 januari 2015

Dune House gepubliceerd in Bouwformatie

In de decemberuitgave van Bouwformatie staat een artikel van 6 pagina’s gewijd aan het Dune House in Terschelling getiteld “Scenography of Living”.

Klik hier om meer te lezen over het Dune House.

See more 28 december 2014

Dune House recently completed and awarded

Our Dune House in Terschelling, that is recently completed, is nominated for the Reynaers Projectprijs 2014 (click here to see more), and for the Nationale Bouwprijs 2015, category “New Talent”.

See more 24 december 2014
Render of the Rhijnspoorgebouw Hogeschool van Amsterdam at dawn

Rhijnspoorbuilding most sustainable school of The Netherlands

We are proud to share the news that the design Rhijnspoorgebouw of the HvA is honoured by a 4-star BREEAM NL design certificate for excellent sustainable building design, construction and operation. It is the first school building in The Netherlands that have ever received such score.

See more 24 december 2014

Construction has officially started in the Houthaven

Elderman Ivens of the municipalilty Amsterdam drilled the first pillar of the largest community housing project in The Netherlands, De Hoofden in the Houthaven.

See more 24 december 2014
A render of the gallery of the Superlofts Utrecht

Superlofts comes to Utrecht

Blok Y of the Superlofts Blok Y in the Veemarkt, Utrecht. Based on the success of the Superlofts in Amstedam and Delft, we are currently designing Blok Y with an even higher sustainable ambition (EPC = 0). Join the building community!

See more 24 december 2014
map of amsterdam showing where new Superlofts are

New Superlofts

We are currently initiating several building communities for new “CPO” plots in Amsterdam. Sign up and become part of the building community and build your own Superloft with us!

See more 24 december 2014
png image of the biennale VIenna

Biennale in Venice

Marc Koehler was invited by AMO to discuss the future of the architecture profession at the Venice Biennale in November 2014. He was invited as 1 of 30 young architects to present their agenda for architecture in The Netherlands for the next 10 years.

See more 24 december 2014

MKA mentioned in Intermediair Magazine

MKA is mentioned in Intermediair magazine, in the article “Who is the new Rem Koolhaas”. The article focus in the new generation of ascending dutch architects, and features MKA with the Dune House project.

Click here to read the full article, and here to read more about Dune House

See more 11 december 2014
screenshot of the video made for the Projectprijs Reynaers

Dune House video for the Reynaers Projectprijs 2014

Please click here to check the Reynaers Projectprijs 2014 video featuring Dune House.

Click here to see more about Dune House.

See more 11 december 2014
Marc Koehler in Het Parool

MKA in het Parool

Drie klanten vertellen over hun ervaringen over Superlofts en over hun op maat gemaakte interieurs.

Klik hier om meer te lezen over Superlofts.

See more 26 september 2014
Black and white drawing of Delft Superlofts

Superlofts Delft

On the 25th of August, Marc Koehler Architects, is organising an event about our loft apartment concept for the Spoorzone development in Delft. If you are interested, please let us know by sending an email to info@superlofts.nl.

See more 11 augustus 2014
blow up axonometiry of garden house

Prefab Townhouse

In response to our Superlofts success, we are now developing a eco-friendly self-built prefab townhouse concept, entirely made out of wood and glass and usable in row/terraced housing sites. The construction of the first prototype will start this fall in Amsterdam Buiksloterham and more commissions are on their way. The Loft House is a structural shell that offers  5,5 to 13 meter tall spaces in which the owner designs/builds his own interior walls, floors, staircases and fittings , supported by our interior design department MKA Home-lab.

See more 6 augustus 2014
Wooden rooftop of the Dune House in Terschelling getting placed

Dune House

The construction of this entirely wooden and eco-friendly Dune House project on Terschelling is well under way. By the end of this summer the inhabitants of this vacation home will be welcomed with all the comforts of their new house and a breathtaking view of the North Sea.

See more 21 juli 2014
extension of the Goosen house render

Super Extension

This commission for a wooden garden pavilion is an “extension to an existing extension” to a dune house in Wijk aan Zee and creates a hybrid space in between garden and house to capture the routes, views, wind and light characteristic of the surrounding landscape. 

6 juni 2014
four interiors renders for Homelab lofts

MKA Home-lab

MKA, as part of de Hoofden, is working on some very exciting custom-designed loft interiors for our community housing project Superlofts. In personal one to one design workshops, our interior design team works together with the new owners of the loft apartments to create the ideal interior, tailored their daily rituals. Construction of the 1st apartment block starts at the end of this summer and will take about a year. We are currently preparing to start new Superlofts projects. Interested in your own tailored Superloft? Please contact us via wachtlijst@superlofts.nl.

See more 22 mei 2014

MKA in B Niews with “Smallness”

“Art can be so rich and layered, but it seems that architecture can’t, it has to be so conceptual and straight. I find the richness that we sometimes lack in architecture, can be found again if you can let yourself be influenced by many different things.”

Marc Koehler talks about Superlofts in TU Delft periodical #08.

Click here to read more about Superlofts.

See more 14 april 2014

De Hoofden Houthavens

De Hoofden project, a collaboration between five architectural offices initiated by Marc Koehler Architects, has selected a contractor to proceed with the construction of 3 large loft buildings on the westside of the newly developed Houthaven in Amsterdam. The loft apartments are a series of optimised, climate neural apartments, available in predefined, configurations of 2 storey tall spaces, the interiors of which the owner can design in anyway they choose. De Hoofden is a milestone in architectural practice in which the role of the architect becomes all encompassing to include the tasks of the designer, the developer and the real estate agent. The community of owners are the shareholders of the project.

See more 7 januari 2014
a collage of different models created by marc koehler

“Smallness” lecture Portugal

Marc Koehler was invited to speak at the International Festival of Creativity and innovation in Portugal, a unique event where architects and designers share ideas and work. As part of his most personal and intimate design method, ‘smallness’ featured as a central theme in his lecture. Marc was amongst three international and three Portuguese architects to give a half hour talk on themes of creativity and innovation.

See more 7 december 2013
three photos of homelab proces

Home-lab

MKA, as part of de Hoofden, is working on some very exciting custom designed loft interiors for our community housing project. In an intimate workshop called home-lab, Marc Koehler together with new owners of the loft apartments, creates the ideal interior tailored to the needs and daily rituals of the owner, resulting in the creation of a personalised space with a high degree of individualism and customisation.

See more 25 november 2013
render of the Dune House showing the basement floor underneath

Dune House — Construction started

Construction is well underway for the Dune House, a summer vacation home situated on the Frisian Wadden island of Terschelling to the north of The Netherlands. Partially submerged in a dune, the house has a breathtaking view of the ocean before it. The house has several areas allocated for the specific activities of the residents, connected along a spiral route that traverses the fixed core of the home which provides a panoramic view across the interior.

See more 14 november 2013
cover of the AIT magazine with an article of House like Village

House like Village — AIT publication

Our loft project House like Village has been published in the August issue of AIT magazine. You can order a copy online.

See more 29 oktober 2013

House with 11 Views — Almost watertight

The construction of House with 11 Views is well under way now. The facade already shows the emphasis on the views over the landscape. In a few days the house will be watertight and work on the interior starts.

See more 18 september 2013
children

New Filip Dujardin pictures of our Community Center in Loker

Our recently finished project has been fantastically captured by the Belgian photographer Filip Dujardin, so take a look on our website!

See more 24 juli 2013
photo of the bare structure of the House with 11 views in Almere

House with 11 Views — Under construction

The construction phase of this family villa has started. Overlooking a typical Dutch landscape scene, the projects takes the typical Dutch light known from 17th century landscape paintaings as a base for framing views.

See more 9 juli 2013
opening party of Dune House 2

Dune House II — Opening Party

The renovation of Dune House II at Schiermonnikoog is finished. The traditional 60’s holiday home has been extended and referbished. Expect some nice pictures of this projects soon, so stay tuned!

See more 8 juli 2013
a render of the Kaswoning in Utrecht by Marc Koehler Architects

Urban Greenhouse

The Urban Greenhouse is part of a new community housing project called ‘de smaaktuin’ in Utrecht. With the Urban Greenhouse we maximise the use of sunlight to produce energy, pre-heat ventilation air and grow vegetables.

See more 3 juli 2013
a render of the back facade of the black Superlofts building in Amsterdam Houthavens kavel 4

Superlofts

We are developing community housing projects in the harbour of Amsterdam. After the success of our first projects, we launched Superlofts. Check our website dehoofden.nl for more information.

See more 25 juni 2013

Reactivate! Responsive Innovators of Dutch Architecture

For more information about the ideas behind our Loft projects, check out the publication “Reactivate! Responsive Innovators of Dutch Architecture”. Click here for an impression of the related exhibition at Bureau Europa, Maastricht.

See more 22 juni 2013